TEQUILA MEZCAL GUSANO ROJO 0,7 L
Nejprodávanější tequily
Specifikace
Klíčové vlastnosti
Popis produktu
Pro výrobu mezcalu gusano rojo se od roku 1940 používá agáve espadín. Zatímco při výrobě tequily a sotolu se používají pro vaření srdcí agáve par-ní pece, při vaření agáve pro výrobu mezcalu se používají jámy vyhloubené v zemi, které mají průměr tři metry. Zde je zapálen oheň. Pro lepší držení tepla může být jáma vyložena kameny. Po vyhoření tlustých špalků je oh-niště zaházeno kameny, na které je potom navršena hromada nasekaných piňas. Tato mohyla se nechává doutnat po dobu tří dnů, během kterých se agáve dostatečně vyudí a změknou. Agáve jsou potom rozemleta tak, aby byly získány šťávy, které se nechají podle počasí 4–7 dní kvasit v dřevěných sudech. Následně probíhá destilace a lahvování. Při plnění do lahví bývá do mezcalu zpravidla přidáván červ – larva motýla. Domorodci věří, že požitím tohoto červa budou obdařeni jeho mystickými silami, všeobecně je také červ považován za účinné afrodiziakum. S nápadem přidávat do lahví mezcalu červeného červa neboli Gusano Rojo přišel v roce 1950 Jacobo Lozano Páez, který vystudoval uměleckou školu ve městě San Carlos a sám navrhl také etiketu lahve pro svůj mezcal. Mezcal Gusano Rojo 100% Agave je dnes jedním z nejpopulárnějších mez-calů na světě, prodávaným ve 22 státech pěti kontinentů.